Tuodaan shakki kaduille

Shakki on mielestäni maailman paras peli. On harmillista, miten peliin ja sen pelaajiin suhtaudutaan. “Shakki on vaikeaa, se vaatii erityislahjoja, sitä pelaavat vain älyköt ja vanhat miehet.”

Tämän blogin missio on purkaa shakkiin liittyviä ennakkoluuloja, käydä läpi pelin perusasioita ja kertoa shakin historiasta ja kulttuurista ymmärrettävällä tavalla. Blogin nimi “Katushakkia” viittaa siihen, että kuka vain voi oppia pelaamaan shakkia hyvin, jos haluaa. Blogin ideana on myös painottaa sitä, että shakinpeluun ja sen oppimisen ei ole pakko olla vakavaa ja tuloshakuista. Toki pelaajan pitää joka pelissä pyrkiä voittoon tai tasapeliin, mutta tärkeintä on hauskanpito sekä oman pelin ja ajattelun kehittäminen pitkällä tähtäimellä.

Olen pelannut shakkia lapsesta asti. Pelasin ylä-asteella myös liveturnauksissa, mutta lopetin lukion aikana. Silti peli on tavalla tai toisella pysynyt merkittävänä osana elämääni. Pelaajien eeppiset tarinat, laudalla tapahtuvat räiskyvät taistelut ja oman pelin sekä ajattelun kehittäminen ovat minusta äärimmäisen kiehtovia aiheita. Aloitan tänä syksynä jälleen turnauspelaamisen.

Pyrin blogaamaan säännöllisesti ja monipuolisesti shakkiin liittyvistä aiheista. Saatan esimerkiksi bongata jonkun hyvän pelin ja tehdä siitä oman analyysin, kirjoittaa jostakin pelin konseptista tai esitellä kuuluisia pelaajia. Otan myös aihe-ehdotuksia vastaan. Pyrkimyksenäni olisi, ettei blogi olisi vain omaa paasaustani, vaan haluan olla aktiivisessa yhteydessä lukijoideni kanssa.

Jos sinulla on aiheideoita tai kehitysideoita blogini suhteen, kommentoi ihmeessä joko Facebookiin tai tähän alle! Jos haluat pelata kanssani shakkia, uusi Chess.com-tunnukseni on Mikaleminen1. Sovitaan molemmille sopiva ajankohta ja otetaan matsi. Sivustolla on  myös Daily Chess-pelimuoto, jossa siirtojen aika on esimerkiksi 3 päivää, eli tämä pelimuoto on erittäin joustava, vaikka yhteistä ajankohtaa ei löytyisikään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s